Fricamping och lite annat

2018-04-07

Natten blev väldigt blåsig men blåsten mattades av fram mot morgonen. Blåste fortfarande en del men betydligt mindre. Men det var mulet och 16 plus.

På strandpromenaden var det lugnt och inte så mycket folk i dag, men havet var inte lugnt. Det var rätt så mycket brusande vågor som snabbt rusade in mot land och upp över stranden.

   

   

Lite blommor på min morgonpromenad i dag.

På gatan utanför ställplatsen så var det en del husbilar som hade parkerat. Några av dom har stått här i flera nätter/dagar. Här i närområdet finns det (vad jag vet) 4 ställplatser och 2 campingplatser. Ställplatserna har rätt gott om lediga platser så det är ju inte därför som man väljer att parkera vid en trottoarkant. Att stå en enstaka natt så här är väl ok men absolut inte flera nätter/dagar. Det är skillnad att parkera gratis på en plats som är skyltad med parkeringsplats för husbilar där det möjligen även finns tillgång till VA. Stora sopkärl finns det mängder av i Spanien/Portugal för här tar man med sig sina sopor hemifrån och slänger på avsedd plats. Men det ska ju bekostas av någon och det är ju lokalbefolkningen som genom sina skatter står för den notan. För att nämna tömning av grå/svartvatten i uppbrutna brunnar och att hämta vatten i dricksvattenkranar som är avsedda för att släcka törsten hos dom som är ute och går.

För 5 – 6 år sedan var det enklare att fricampa när det inte var så många husbilar ute och körde. Att 10 – 20 husbilar fyller och tömmer är en viss skillnad mot när 100 – 200 på samma plats gör det. Vi har tidigare också fricampat en hel del men har dom sista åren insett att nu är det dags att betala för sig och det gör vi med glädje. Vi kan inte begära att lokalbefolkningen genom sina skatter, ska betala för oss.

Det byggs många ställplatser runt om i Spanien och Portugal och det är bra. Genom att utnyttja dessa så bidrar vi också till dom utgifter som vi orsakar kommunerna.

Ang. sopor så är det helt otroligt så mycket skräp det blir. Vi är ju två personer och det blir en stor påse nästan varje dag. Ser på grannarna här som kommer förbi vår husbil på väg till soptunnan att dom har minst lika mycket. Sedan så tillkommer alla glasflaskor som vi hör när dom slängs ner i tunnan.

I dag så är det ett år sedan terrorattacken i Stockholm. Lyssnade på direktsändningen från Kungsträdgården på eftermiddagen och det var vackert och mycket stämningsfullt. På radion var det också många intervjuer med människor som hade varit där när det hände. Mycket gripande. Men många pratade även om den hjälpsamhet som visades och hur folk ställde upp för varandra.

På eftermiddagen så försvann blåsten och det tyckte vi var jätteskönt. Kom någon kort regnskur senare på kvällen och jag hade tur som tog ut Zacko mellan skurarna.

3 reaktioner till “Fricamping och lite annat”

  1. Du har helt rätt angående fricamping. Vi är ju gäster inte ” snyltgäster”. Har man råd att köpa dyra husbilar så har man råd att göra rätt för sig.
    BrittMarie.

  2. Kan bara hålla med dej om fricamping. Det gäller att hålla sig väl med lokalbefolkningen och vi har ju råd att betala för det vi använder. Dumt att få dåligt rykte.

Kommentarer inaktiverade.