Våra nya mattor

Plötsligt så kom det en massa getter gående förbi strax utanför husbilen. Det var i Salobre¨na som är en mycket trevlig plats.

2019-02-07

Även den här morgonen var mulen och med ett par plusgrader. Samma elände med att ta sig ut ifrån campingområdet. Ojämnt, vattensamlingar, spårat efter bilhjul, halt och bedrövligt. Ute på vägen var det mest barmark och det var lätt att promenera där.

Vid tolvtiden satte vi oss i personbilen och körde i väg. Turen gick till Dalsjöfors och Nylanders Mattor. Väglaget var bra det var inga problem med halka eller nåt annat. Det var slaskigt på parkeringsplatsen utanför affären men det var nära till ingången så vi tog oss dit utan problem.

Innanför dörren så var den en rätt så lång trappa till övervåningen där affären ligger. Så ser jag att Hasse tar kryckorna i ena handen och den andra handen har på trappräcket och så går han hur fint som helst uppför trappan. Jag bara glodde och blev nästan helt stum.

När vi kom upp så plockade en personal fram mattorna till oss. vi tittade runt en liten stund. Zacko satt ju kvar i bilen så det fick gå fort. Jag tog mattorna, dom var lätta, och gick nerför trappan. Hasse gick framför mig och det gick så bra att gå neråt också. Väl nere så gick han utan kryckor några meter till dörren. Vilka framsteg han har gjort och vad glad jag blev när jag såg det.

Zacko blev som vanlig jättelycklig när vi kom. Efter att ha klappat om honom så gick färden till Kinna. Första stoppet blev utanför Kinna Finbageri. Dags för goda semlor igen. Får passa på nu när vi har möjlighet till det. Nästa stopp blev utanför Systembolaget för det var dags för lite rödvin igen. Fortsatte sedan till Hemköp för att köpa mjölk. Ett stopp blev det även hos Frendo för att hämta ett paket. Det var från Apoteket och jag beställde det i går förmiddag. Bra service tycker jag. I Rydal stannade vi också. Jag gick en tur med Zacko och Hasse hämtade posten. Sedan körde vi hem.

Plockade in vad vi hade handlat samt Zacko. Han var törstig och drack vatten med en gång. Hasse och jag åt våra semlor och det var som vanligt gott.

Nu var det dags att plocka bort mattorna från golvet, dammsuga och våttorka. Lade på våra nya mattor och det blev så snyggt tyckte vi och är jättenöjda. Dom passade perfekt.

Den lilla mattan är 50 x 80 cm

och den större är 67 x 170 cm.

Att gå ut med Zacko på kvällen var inte lätt. Trots ficklampa och belysning på servicehuset var det i stort sett omöjligt att se hur det såg ut där man skulle sätta ner fötterna. Blev en mycket kort kvällstur.

Hoppas att det regnar jättemycket i natt så att snön och det isiga försvinner.

2 reaktioner till “Våra nya mattor”

  1. Hej, ser jättefint ut med de nya mattorna. Kul för er att förnya lite. Härligt att det går så bra för Hasse!!
    kram Ulla

    1. Hej, vi är så nöjda med dom. Vi är så glada för att Hasse dagligen gör framsteg.
      Kram

Kommentarer inaktiverade.