Körde från Kinna till Rydal men en omväg till Skene och MM.

Sant Feliu de Guíxols en bild ifrån en gata i den trevliga staden.

2020-04-12

Molnigt i dag också men inget regn och det var ju skönt. Ingen värme direkt, 7 – 12 plus.

På förmiddagen var det bara en svag vind men den ökade till frisk med lite kraftigare vindbyar.

Vid halvtre så drog Hasse ur elsladden och vi körde till Skene och MM. Behövde fylla på lite igen. Det går ju inte att bunkra hur mycket som helst i husbilens kyl/frys. Inte annat heller för den delen. Visserligen har vi en bra lastvikt men även den kan ju bli överskriden och det vill vi inte.

Det var inte så mycket folk i dag så det gick fort att handla. Och det gillade jag. Vill inte befinna mig med andra människor någon längre tid än absolut nödvändigt. Dom flesta håller bra avstånd men ibland så kommer det någon yngre som tydligen inte har förstått något alls och ställer sig alldeles för nära. När det händer så flyttar jag mig omedelbart.

Vi körde sedan mot Seglora och det blev ett stopp i Rydal. Hasse gick bort till lägenheten för att kolla posten. Det fanns ett informationsblad ifrån Marks Bostäder där dom informerade om vissa restriktioner som gäller nu och framåt angående Corona.

Rydals byalag informerade oss också om vad som händer i Rydal framöver. Var faktiskt en riktigt trevlig sammanställning som dom hade gjort. Men så klart var det mesta inställt.

Vi kom sedan fram till Seglora Camping och såg då att vår plats nummer 10 var upptagen. Fattar inte varför dom står där när hela campingen är i stort sett tom. Dessutom så sa Hasse till campingvärden att när vi kommer tillbaka på söndag så vill vi gärna ha vår plats igen. Undrar varför det har blivit så här.

Vi ställde oss bakom dom och det hade vi inga promblem med. Om och när dom åker i morgon så är det bara för oss att rulla fram några meter.

Sedan så hände det. Jag drog ut mellersta lådan för att ta fram min Brillor. Och kartongen som den stod i var plaskblöt. Drog ut lådan och plocka upp det som stod där. Jaha där var det vatten. Var kom det ifrån. Lyfte ut den understa lådan också och där fanns det också vatten. Tog ut den också och kunde konstatera att på på golvet fanns det också vatten.

Detta är en brillor. Vi köpte den i Italien 1999 och den har blivit mycket använd genom åren. Man lägger en potatis på gallret och tar den andra delen och trycker till. Då får man potatisen strimlad i lagom tjocka strimlor som passar bra till Jansson och även till andra potatisrätter. Har använt den mycket genom åren.

Kom fram till efter en stund att det var kranen i köket som läckte. Hasse gick ut och stängde av vattentillförseln för vi ville ju inte ha mer vatten bakom lådorna och ner på golvet.

Men nu så blir det ju lite besvärligt för oss när vi inte har vatten i kranarna. Allt går att lösa om man verligen vill. Vi har vatten i flaskor och dunkar i husbilen som vi använder. Sedan så har vi ju campingens kök som vi kan använda.

Hoppas vi kan komma till Codat på tisdag för att få fixat till detta problem! Det är ju akut.

Det blev en god Jansson i kväll men det blev lite sent men vad gjorde det.