Vintersolstånd

Ner mot havet i Peniche

2020-12-21

På morgonen några moln och lite sol, 15 plus och bara svag vind. Och detta väder fortsatte hela dagen så vi kunde ha öppet. Temperaturen steg något till omkring 18-19 plus.

På förmiddagen tog Hasse en promenad till Lidl för att handla bröd och lite annat. Han har börjat köpa färdigbakat bröd som man själv skivar i en automat i butiken. Det smakar verkligen gott och håller sig bra i 3 dagar.

Hade gjort köttbullesmet under eftermiddagen så jag stekte köttbullar till kvällens middag. Dom åts med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt, smakade jättegott.

Gjorde en del lite mindre köttbullar också som jag tänkte skulle vara till julafton. Tror jag får frysa in dom annars tar dom säkert slut innan dess. Är ju så gott att bara ta en och stoppa i munnen och även ge Zacko en liten bit.

I dag är det vintersolstånd, den längsta natten på vintern. Nu vänder det och dagarna kommer mycket långsamt att bli längre. Vi går obönhörligt mot ljusare tider och det känns väldigt bra. Här i Portugal så märks det ju inte på samma sätt som hemma i Sverige. Här har vi ju drygt 9 ljusa timmar om dagen jämfört med Borås där det bara är ca 6 ljusa timmar för närvarande.