Hösttrött

2022-10-23

Dimmig morgon, 10 plus och ingen vind. Ytterst lite duggregn och det skiftade till hög luftfuktighet. Skillnaden var knappt märkbar. Dimman lättade och försvann under dagen.

Äldste sonen fyller 55 år i dag och träden skulle ha tappat alla sina löv nu vilket dom inte har gjort. Ingen ordning på löven nu för tiden men almanackan visar ju rätt datum oavsett antalet löv som är kvar på grenarna.

Hela dagen var grå och mulen. Det blev inte riktigt ljust på hela dagen. Jag blir rätt så trött i detta gråväder. Hjälper inte riktigt att tända ljuset inne.

För närvarande är jag dessutom lite mattrött. Både på att laga mat och att äta den men mest på att komma på vad vi ska äta. Frågar jag Hasse får jag till svar ”ja tack”. Inte mycket till hjälp. Men han äter med stor förtjusning det som kommer på bordet.

I kväll blev det fläskpannkaka lagad på spisen i ett järn med halvhöga kanter. Det blev gott.

Man ska aldrig sluta att hoppas!

2 reaktioner till “Hösttrött”

  1. Kan känna mig trött på att hitta på maträtter för även om JR lagar maten så är det jag som får komma med förslag. Oftast ska jag säga för ibland kan han vara sugen på något och väljer att laga det.
    När jag är riktigt mattrött blir det varma mackor.

    Ha det så bra !!!

    1. Ibland så blir man helt tom i ”bollen” och inget passar.
      Varma mackor gillar vi också när man inte hittar något annat som passar.

Kommentarer inaktiverade.