Kyla på gång

Vid denna årstiden så blommar det för fullt i Portugal.

2022-11-16

Temperaturen sjunker och i dag var det bara sju plusgrader och en iskall vind. Frös lite på morgonrundan, dags för varmare kläder och skor. Undvek backarna i dag och höll mig på plan mark. När jag kom tillbaka så var det skönt att sitta en stund.

Taxin skulle komma 12.30 och hämta oss så det var bara att sitta och vänta, alltså fortsätta med det. Sitta och vänta är något som vi gör mycket nu för tiden. Skönt att ha dator/platta/mobil med underhållning att roa sig med.

Kom i god tid till strålningen för det skulle hinnas med att ta blodprov innan. Det gick fort och det gjorde strålningen också. Ringde efter taxi och nu fick vi vänta ca 25 minuter på att den skulle komma och ta oss tillbaka till ”hotellet”.

Hade inte hunnit äta någon lunch så vi var lite småhungriga. Gick till matsalen och gjorde ett par mackor till oss. Smakade gott och vi drack kaffe och juice. Finns tillgängligt hela dagen och kvällen om man skulle bli sugen/hungrig.

Lagom mätta och belåtna gick vi till vårt rum och gjorde vad vi brukar göra. I stort sett ingenting. Vårt rum är lite kallt så vi brukar svepa in oss i varsin filt och det känns bra. Behövs även ovanpå täcket på natten.

Några timmar senare var det dags för middag. Det var pastaskruvar med en stark currysmakande sås med bacon och grönsaker. Gick att äta men mer var det inte.

I morgon ska vi upp vid sextiden för att åka till strålningen. Ska vara där 7.30. Eftersom det är torsdag ska Hasse dit en gång till på eftermiddagen och det måste gå minst sex timmar mellan strålningarna. Torsdagar är en dag där vi mest väntar.

Det verkar att vara en lång karriär!!

2 reaktioner till “Kyla på gång”

  1. Tycker att ibland är livet en enda lång väntan på än det ena och det andra. Det värsta är när man inte kan påverka väntan ett endaste dugg.
    Hoppas att allt gått bra idag då det varit två vändor för er.

    Ha det så bra !!!

Kommentarer inaktiverade.