Väntan dag 8

Någonstans i norra Sverige för 10 år sedan. Jag tycker den gamla stenbron är mycket vacker.

2024-06-21

Nu har vi varit i Rydal sedan förra fredagen och jag tror och hoppas att vi snart får tillbaka vår husbil. Det rycker i resenerven väldigt mycket nu.

Vädret har idag varit riktigt fint. Solen har lyst över oss mest hela dagen och det har varit varmt, 18 – 22 plus. Morgonpromenaden var väldigt varm och skön. Roligt för alla som firar midsommar ute på olika platser att vädret har visat sig från sin bästa sida. I alla fall i dom här trakterna. Här har det varit lugnt hela dagen och vi har sluppit fiolgnissel, dragspel, ringdans med bland annat små grodorna. Jag har aldrig gillar ringdans med lekar vilket jag upplever som urtrist.

Men det blev matjessill till middag och små fina goda potatis kokte jag till och så klart gräddfil med gräslök. Detta tycker vi är så gott och äter flera gånger under sommaren och även annars. Det blev även några skivor gravad lax med gravlaxsås. Så himla gott det också.

Senast lästa bok

”Mörkret under isen” av Morten Hesseldahl var en intressant bok. Väl beskrivna personligheter som kändes verklighetstrogna. Storyn var annorlunda och tidvis mycket spännande. Möjligen var den lite långsam på vissa ställen. Kommer troligen att läsa fler böcker av denne författare när dom har översatts till svenska.

Baksidestext

Den före detta elitsoldaten Pipaluk ville egentligen aldrig återvända till Grönland. Hon är hälften inuit, hälften dansk och växte upp i Nuuk med en frånvarande far och en missbrukande mor. Men efter att ha fått sparken från sitt jobb efter en kärleksaffär med chefen och blir kontaktad av den danska underrättelsetjänsten med ett uppdrag har hon inget val. Ett gammalt fall från 1968 med ett havererat amerikanskt kärnvapenflyg skall återupptas. Snart hamnar Pipaluk mitt i en mordutredning.   

Mörkret under isen tar avstamp i verkliga händelser då USA under kalla kriget anlade en kärnvapenbas under det grönländska istäcket. Nu smälter isen, och kärnvapenbasen kommer upp till ytan.

Behöver inte tänka efter alls!

2 reaktioner till “Väntan dag 8”

  1. Firat midsommar i Dalarna hela min uppväxt så det sitter i blodet. Men hoppa runt midsommarstången har aldrig varit min grej trots att många försökt få med mig.
    Hade gärna ätit lite sill idag men det har vi inte köpt så det fick bli en god sallad istället. På dagen åt vi varm korv med bröd.
    Varmt idag och riktigt härligt väder.

    Glad Midsommar!!!

    1. På midsommar har jag aldrig varit i Dalarna. Det lär vara trångt där då!
      Korv med bröd tycker vi mycket om. Passar alltid bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *