Ner och upp

Ett litet collage ifrån Piteå för 10 år sedan. Det var en minnesvärd resa.

2024-06-27

Himla varmt i natt och ännu varmare i dag, 25 – 30 plus. Gick en kort tur i närområdet och höll mig i skuggan så gott det nu gick. Solen gassade och inte kom det någon svalkande vind.

Så kom det ett mejl ifrån Camping4U o. och det blev jag inte alls glad för. Finns ingen brännare att få tag på förrän i slutet på juli. Så besvikna vi blev. Åkte rakt ner i knäppkängorna. Annullerade ordern så nu får Codat ta hem den.

Hur ska vi nu göra fram tills dess? Bara köra till platser med el är ju ett alternativ och sådana finns det ju rätt så gott om. Ska fundera lite.

Körde till Besikta strax efter 11. Var där i god tid och jag gick och checkade in. Väldigt svårt att ta sig genom tunga dubbeldörrar. Tycker det är urdåligt att dom inte har dörrar som öppnas med att man trycker på en knapp. Eftersom gillar att var i god tid fick vi vänta en liten stund.

Blev invinkade punktligt och så började dom undersöka vår latadar. Tyckte dom höll på väldigt länge och ryckte i hjulen och knackade lite här och där. Lyste med ficklampor in i en massa skrymslen. Sen körde besiktningsmannen en sväng. Gick till sin pulpet och skrev ut papperna. Bilen blev godkänd och det kändes verkligen bra. Är ju alltid lite nervöst och bilen har ju några år på nacken.

På vägen till Rydal svängde vi av till Seglora camping. Blev sugna på varsin glass i värmen. Jag är inte så förtjust i glass men ibland kan det smaka gott och det gjorde det i dag. Satt och pratade en stund med det trevliga värdparet och det som vanligt roligt.

Fortsatte sedan till Rydal och parkerad. Gick in till lägenheten och nu var vi så trötta. Värmen suger musten ur en tycker jag. Intog soffan i liggande läge ett tag och det kändes skönt.

Stekte några skivor falukorv till middag och till det blev det pulvermos en del uppkryddad. Det var allt jag orkade med och det smakade som väntat. Men mat i alla fall. Korv är ju alltid gott.

I morgon har vi inget inbokat så vi får se om det händer något? Ska bli något svalare i morgon och bara det känns bra.

I morse kändes det så men på eftermiddagen kändes det bättre.

2 reaktioner till “Ner och upp”

  1. Fy så tråkigt. Känner med er. Men ni får väl hålla er till elplatser ett tag framöver. Inget bra år för er. Nu måste ni väl snart få medvind i alla fall. Håller tummarna!

    1. Det är så trist att inte kunna ha den valfrihet som vi är vana vid.
      Vänder säkert någon gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *