Överraskning

2024-09-05

I stället för morgonpromenad blev det en sväng till ICA Kvantum. Denna affär är väldigt speciell med ett piano och mikrofon placerat mitt i lokalen. Väldigt stort sortiment i en relativt liten butik. Köpte bland annat en liten bit rökt sidfläsk tillverkat av en lokal producent.

Sedan var det dags igen för skitjobb. Gott om plats på detta ställe. Kunde köra in med Rulle och det underlättade. Slapp lyft från golvet. Hände ett litet missöde. Trodde jag hade stängt av vattnet i slangen jag spolade tanken med så jag tog ut den. Då levde slangen ett eget liv och for runt och sprutade vatten överallt. Jag blev våt fast jag snabb stängde av vattnet. Ingen fara skedd för det var rent vatten. Skulle i alla fall byta till svalare byxor för det var redan 20 plus på morgonen

Strax efter 11 rullade vi ut på E 45 söderut. Diesellampan började lysa så vi började leta efter en mack. Gick inget vidare förrän vi kom fram till Ytterhogdal. Tankade och fick i 101,6 l.

Körde tillbaka och parkerade utanför nedlagda Petterssons. Såg att skylten med husbilsparkering inte fanns kvar vilket överraskade oss. Då kände vi inte för att stanna där. Skylten låg på baksidan av huset.

Ut på vägen igen och efter en stund svängde vi av till väg 296 mot Ljusdal. Blev sedan väg 83. Tog en pause vid Snörbo för att fika.

Utanför dörren var det skogigt.

På andra sidan var det underbar utsikt över Ljusnan.

Vi fortsatte sedan till Ljusdal och körde till Ställplatsen. Fanns en ledig plats med med el och den parkerade vi på. Det är gratis. Grannen visade sig vara våra husbilsvänner som vi träffar på lite överallt nu för tiden. Kul att träffas igen och prata lite.

Utanför bodelsdörren en husbilsvägg. Det får man räkna med ibland.

På andra sidan är utsikten väldigt fin och vacker.

Var så sugen på pannkakor så det blev det till mat i kväll.

Som synes på bilderna har vi haft strålande sol och inga moln, 22 – 25 plus och lite vind som svalkar skönt.

Vet inte vad vi kommer att göra i morgon. Helt öppet utan förslag!!

2 reaktioner till “Överraskning”

  1. Ni har fint väder på er resa och det är ju bara så härligt. Inte alla år det är så fint, bara synd om dem som återgått till sina arbeten.
    Men som jag brukar säga :”vi är värda det”.
    Så njut och bara var allt vad ni kan.

    Ha det så bra!!!

    1. Vi njuter av det underbara sensommarvädret. Ska tydligen hålla i sig över helgen i den delen av Sverige som vi befinner oss.
      Visst har vi det väldigt bra tycker vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *