Fin promenad

2024-09-06

Under natten var det 15 plus så det blev lagom varmt i husbilen för att sova bra.

Morgonen var lätt dimmig med 18 plus och solen jobbade på att få bort dimman. Det lyckades den med och det blev en härligt solig dag. Lite svag vind som svalkade skönt i värmen, 23 – 27 plus. Jag gick på en trevlig morgonpromenad och njöt av den. Mycket fint område med mycket att göra för dom som vill.

Så här såg det ut på morgonen. Dimman syns ut över sjön. Trevlig plats tycker vi.

Här kan man tillbringa en varm sommardag.

Padelbaren med padelbanor.

Ytterligare en plats att vila på med fin utsikt som inte syns för dimman.

Dimman börjar lätta och man ser längre bort.

Husbilarna syns lång bort.

Så kom jag tillbaka och nu var dimman borta och himlen klarblå och molnfri.

När det är så varmt så går jag på extra sparlåga och gör ingenting som kräver någon ansträngning. Piggnar till mot kvällen när det blir lite svalare. Hade pannkakor över från i går som skulle ätas upp. Gjorde en kantarellstuvning som jag rullade in i pannkakorna till någons slags crepes. La på riven ost och värme dom tills osten hade smält. Blev verkligen jättegott.

Vi blev kvar även i dag och det blev våra grannar också. I morgon fortsätter vi åt något håll. Får ta en penna och lägga på kartan och se varåt den pekar efter vi har snurrat på den!

Senast lästa bok

”Sprängört” av Magnus Abrahamsson är en mycket spännande, välskriven och levande historia. Språket glimrar till lite extra här och var, med träffande metaforer, ett personligt bildspråk och subtil humor. Karaktärerna känns levande och trovärdiga. När boken var slut så stod det slut. Men jag hoppas verkligen på en fortsättning för ännu är inte mördaren fast.

Baksidestext

En bil med två brutalt mördade kroppar hittas på en öde ö utanför Norröra. Samtidigt är modeentreprenören Leif Engberg försvunnen. Hans båt hittas drivande utanför Blidö och Leif befaras drunknad. Men polisinspektör Elsa Kahn är inte övertygad, och det med rätta. Frågan är om de båda fallen hör ihop.   

Tillsammans med kollegan Sabina Blomdahl söker Elsa efter spår och samband. Men när fler i familjen Engberg försvinner, och Sabina råkar illa ut, står det klart att fallet är mycket värre än befarat. Och Elsa misstänker att någon från hennes trassliga förflutna ligger bakom. Någon som inte skyr några medel i jakten på sanningen.