Ny plats

2024-09-13

Denna morgon var det soligt och helt vindstilla och inga moln. Vattnet i sjön låg spegelblankt utan en krusning på ytan.

Gick en sväng och njöt i solen som värmde fast det bara var 12 plus.

En restaurang som heter Strandkanten ligger i närhet ligger naturskönt vid sjön.

Det är fina promenadstråk vid sjön och mycket stora gräsytor.

Tillbaka till vår plats såg det ut så här framför husbilen.

Visst blir man glad när man ser denna lilla färgsprakande husbil. Helt underbar.

Halvtolv tyckte vi att det var dags att köra till nästa plats. Kom ut till E 18 mot Oslo. Körde en bit på det hållet och tog sedan väg 26 söderut. Inte mycket trafik och en trevlig väg att åka på. Det blev ett kort stopp i Gullspång för lite rörelse, ska ju inte sitta stilla för länge.

En stund senare körde vi ut på E 20 söderut. Körde till ställplatsen i Mariestad och började med att köra till tömningen. Hade två tankar att tömma i dag. Mycket bra plats för ändamålet. Hasse körde väldigt nära så jag kunde bara lyfta dit tanken. Mycket bekvämt och dessutom lagom höjd för mig som inte är så lång. Det är dessutom utomhus så man behöver inte bråka med en tung dörr.

Vi körde sedan och parkerade på en lämplig plats, fanns många att välja mellan. Betalning med Parkster även här och det är så skönt att slippa gå ut till en automat. Här kostar det 220:- med el och tillgångs till servicehus. Det är tillgänglighetsanpassat. Under eftermiddagen så fylldes det på med husbilar men blev inte fullt.

Utsikt från dörren när vi hade parkerat. Kom senare en husbil och parkerade på den lediga platsen.

Vi har en trevlig utsikt framför husbilen genom vindrutan.

Fick besök på eftermiddagen av ett par från Ljusne som också har husbil. Jättekul att träffa dom, det var mycket längesedan sist.

Vädret har under dagen varit skönt. Solen har lyst och det har nästan inte varit några moln och ingen blåst. Temperaturen har varit på omkring 18 – 20 plus så dörren har varit öppen och det har känts så skönt.

Spagetti med köttfärssås Bolognese med riven parmesan på smakade bra. Ville ha något lättlagat i kväll och det var det verkligen.