Liv och rörelse

2024-09-14

Tvärs över vägen ner mot vattnet så finns denna gunga. Här man kan sitta och titta ut över hamnen.

Otroligt varm och solig dag, inte ett moln så långt ögat kunde se, och i stort sett helt vindstilla. Natten var sval, bara 9 plus, så vi hade på lite värme. När solen gick upp blev det fort varmare och på dagen var det 18 – 20 plus. Hade dörren öppen hela dagen.

I stort sett fullt här på morgonen. När en husbil körde så blev platsen snabbt upptagen igen.

Fint att gå här med utsikt över småbåtshamnen.

Många fina båtar som ligger här.

Jag gick en promenad ner till den andra ställplatsen i yttre hamnen.

Längst ut så finns det också gungor där man kan sitta lugnt och titta ut över Vänern. En fin plats att liksom bara vara på.

Det var livligt här under dagen. Många husbilar körde förbi och ännu fler personbilar, en del med en båt på släp. Några tog upp sina båtar, några sjösatte sina och andra drog i väg ut på Vänern för dom hade båten vid sin bryggplats . Det var mycket att titta på här i dag.

På eftermiddagen gick jag bort till Hamnbodarna. Hade kollat så att där var öppet och det var det. Skulle vara 500 meter dit men det kändes som mycket längre. Gick till Albins fisk och delikatesser för att köpa två stora räkmackor. Och stora var dom verkligen och dom var inte direkt billiga men vill man ha så vill man. När jag kom hem igen så kändes det som om jag hade sprungit ett maraton.

Dom smakade verkligen bra och det fanns gott om räkor och annat gott.

Troligen fortsätter vi i morgon eller inte!!