Så bra väder i dag igen

2024-09-23

Det syns att hösten börjar närmar sig.

Små söta blåklockor som ännu blommar.

Här finns det många bruna löv på marken och mer kommer det.

Vädret i dag var i stort sett precis som igår. Inget att klaga på tycker jag. Mycket sol, lite moln och nästan ingen vind, 14 – 20 plus. Kunde ha öppen hela dagen utan att varken bli för varm eller för kall. Väder som jag gillar helt enkelt.

Var ensam husbil ett tag i dag men på eftermiddagen så kom det en från Tyskland och parkerade på campingen.

Nu har vi börjat planera lite inför vår resa söderut. Husbilen ska först på service hos Fiat på torsdag, vill har gjort det innan vi ger oss iväg. En massa filter som ska bytas kom dom fram till efter att ha gått igenom vad som har bytts dom sista åren. Gillar att lämna husbilen till samma verkstad år efter år som håller koll på vad som ska göras.

Har handlat på Coop i dag i deras online butik. Det blev mycket. Får det hemkört på onsdag eftermiddag mellan 17 – 21. Hittills har dom kommit strax efter 17 och hoppas dom gör det nu också.

Det blev rätt så mycket och tungt. Så skönt att få allt fram till husbilsdörren. Köpte 8 liter med nyponsoppa vilket inte finns i Portugal. Köpte även pulver för att ha i reserv. Tror jag är beroende av nyponsoppa och jag tror inte det är farligt på något sätt. Tvärtom så är det nyttigt och jag tycker mycket om det.

Köttfärs med sting och skivad potatis gjorde jag i af till middag i kväll. En sån där hitta på rätt som jag gör ibland. Det blev mycket lyckat och väldigt gott.

Började med att i botten lägga skivad potatis och saltade lite på det. Fortsatte med att lägga en god köttfärsröra med massor av lök, vitlök, salt , grovmalen 4 peppar, skorpmjöl, mjölk, grädde ovanpå potatisen. La sedan ett lager till med potatis och kryddade lite lätt. 200 grader i af och i ca 40 minuter så blev det en verkligen god middag. Toppade med lite god riven ost. Så klart kan man göra detta i en vanlig ugn också eller mikro tror jag!! För övrigt gillar jag inte mikrougn och där för har jag ingen sådan sedan många år tillbaka.

Nyheter har jag lyssnat på i dag och i kväll och inte har det varit något som har varit glädjande på något sätt. Undrar verkligen vart vi är på väg! Politikerna i Sverige verkar verkligen att ha tappat kontrollen. Dom är verkligen virriga.

En kommentar till “Så bra väder i dag igen”

  1. Visst är det bra att ha en verkstad som man kan lita på och har haft hand om ens husbil i många år.
    Tror inte att det är skadligt att dricka nyponsoppa utan bara nyttigt då det innehåller massor med c-vitamin.

    Ha det så bra!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *