Fundering

Vi var kvar i Lüneburg och tog en promenad på stan. Mycket fin gammal miljö.

Mycket gott om uteserveringar. Bara att välja var man ville slå sig ner.

2024-10-06

Dimman låg tät denna något kyliga morgon. Trädens toppar syntes knappt och sikten var inte så lång. Endast åtta plus så mina händer ville ha vantar på sig och det fick dom.

Sedan lättade dimman och försvann och så blev det lite molnigt. Solen tittade fram lite och det blev genast lite varmare. Sedan så tog molnen över igen.

Av det fåtal husbilar som var här i natt så körde dom flesta iväg. Helgen är ju slut och då kör även pensionärer hem. Undrar varför man bara vill vara ute med husbilen över helgen och sedan vara i hemma under vardagarna? Det har jag ofta funderat på!

Omelett med räkstuvning smakade som vanligt bra.

Senast lästa bok

”Vakthundarna” av Olle Lönnaeus  där han lyckas med konststycket att pussla ihop fängslande intriger som känns hämtade från dagens verklighet gör boken väldigt spännande. Upplösningen är rätt så obehaglig och blodig. Slutet på boken kändes helt rätt och bra.

Baksidestext

JOURNALISTEN MARIAM BAKIR HITTAS DÖD I SIN LÄGENHET – HÄNGD I EN ELKABEL.

I sitt kollegieblock har Mariam lämnat efter sig en kort anteckning som gör att polisens misstankar faller på den förre elitsoldaten Simon Olsson. 

Fyra år har gått sedan Simon avvärjde IS-jihadisten Gamens terrorattack mot Öresundsbron. Jagad av polisen och skuggor från det förgångna tvingas han nu söka efter sanningen. Varför dog Mariam? Hon som Simon tvingades stöta bort, men vars intensiva ögon han drömt om på nätterna. 

Spåren leder in i en skuggvärld där en hemlig sammanslutning av patrioter har utsett sig själva till nationens väktare. Ett nätverk vars trådar löper tillbaka till tiden för mordet på en statsminister. Vakthundarna är en fristående uppföljaren till den kritikerrosade Gamen, en skickligt gestaltad thriller om religiös och politisk terrorism.    

Men så är det absolut inte.