Mest väder!

Här har vi hittat en trevlig liten by med en fin ställplats som låg vid havet i Portugal. Den heter Costa de Lavos och vi var där 2019.

En lite båt som vilar på stranden i väntan på att sjösättas.

Morgonen började med sol, 12 plus och ingen vind. I solen kändes det varmt och skönt tyckte jag och i skuggan lite svalt.

Vid bygdegården började utställare att komma och bära in sina grejor till huset. Skulle vara höstmarknad där i dag mellan klockan 11 – 15. Vi gick inte dit. Är inte så intresserad av hantverk, dukar, stickat och annat liknande.

Vädret blev sedan sämre med mulet och lite skurar och även lite mer blåsigt. Ändrade sig igen och solen tittade fram en stund. Mycket växlande väder i dag.

Det kom hit en husbil i dag och parkerade en bit bort. Det är ju ingen trängsel här precis.

I kväll blev det vårrullar från frysen med kokt ris. Vårrullarna blev stekta för jag tycker dom blir sprödare och godare då.

Senast lästa bok

”Tyst vrede” av Ida Axelsson och Åsa Bonelli är en stark inledning på en ny serie. Särskilt imponerande är de många skildringarna av olika typer av tonårsrelationer, den formativa tid i livet som för många kan vara ett helvete skrivs fram starkt och träffsäkert. Här är det riktigt bra närvarokänsla, man följer vem som än står i fokus steg för steg, från räksalladen på mosbrickan till färgen på caféföreståndarens hårspänne. Det är en bra kombination av brott och vardaglig odramatisk yta. Tyckte den var väldigt bra och spännande.

Baksidestext

I det här avsnittet kommer du få ta del av Sveriges allra mörkaste sida. En sida där död och trakasserier tillhör vanligheten och där djupt rotade fördomar går före allt annat. Mitt namn är Billie Karlsson och du lyssnar på Sanning. Det här är avsnitt Tyst vrede. Känsliga lyssnare varnas.

Det tragiska mordet på sextonåriga Emma skakar om värmländska Svedby i grunden. För invånarna är dådet en smärtsam påminnelse om ett annat tragiskt dödsfall som skedde sex år tidigare. Samtidigt rör sig onda krafter i det fördolda och om deras planer lyckas kommer livet i den lilla sömniga orten aldrig mer att bli sig likt.

Billie Karlsson är en framgångsrik grävande journalist och kvinnan bakom den prisvinnande krimpodden Sanning. Känd för att aldrig ge sig, reser hon runt i Sverige fast besluten att avslöja verkligheten bakom de braskande rubrikerna.

Det är ju tur det.

En kommentar till “Mest väder!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *