Jobbig dag

På en ställplats i Freiburg när vi var där 2015. Den finns inte kvar nu utan finns på en annan plats där vi inte har varit.

Så här såg det utanför ställplatsen då vi var där.

2024-10-15

En underbar morgon halvvägs in i oktober. Solen lyste och värmde gott, 12 plus i skuggan, och det blev en skön promenad även i dag.

Började med att packa ihop det som vi behövde för att vara i Rydal några dagar. Det blev inte så mycket, svårt att egentligen veta vad man behöver. Skulle det fattas något så får man väl leva med ett. Det är ju en begränsad tid förhoppningsvis.

Vid tolv så körde vi iväg till MM i Skene. Hade bestämt mig för att inte laga någon mat i Rydal så därför köpte jag några frysta 1-portionsrätter att äta dom dagarna som kommer att vara här. Finns så mycket att välja på.

Vi körde sedan till Rydal och körde upp husbilen bredvid ett av våra fönster. Genom fönstret är det enkelt att få in våra packade påsar samt kuddar och täcke. Jag gick sedan in och placerade det som skulle i kyl och frys på rätt plats.

Sedan var det dags för fika. När jag handlade hade jag tänkt att det kunde vara gott med en lite bit smörgåstårta och det fanns en som var lagom stor. Men så hörde jag en lite röst som ”ta oss”. Höjde blicken och där stod det en kartong med två semlor som absolut ville få följa med mig hem. Det fick den. Dom åt vi till kaffet på eftermiddagen som vi avnjöt i husbilen på parkeringen. Bara så ljuvligt gott och mättande. Vi gillar verkligen semlor, jag vill ha dom som dom är men Hasse vill ha sin som ”hetvägg” med varm mjölk och det fick han så klart. Och så mätta vi blev.

Vi körde sedan till Borås och till Borås Bilhall. Var där vid halvfem och lämnade nycklarna till husbilen. Fick pris på vad det skulle kosta och det skulle bli dyrt och till och med möjligen ännu dyrare. Som vanligt blev vi upplysta om att vi har en rätt så gammal bil som snart har rullat 30.000 mil. Måste ju säga att den är verkligen välanvänd. Vi har ju bott i vår husbil sedan 2011 på heltid. Så klart att det har blivit en del slitage vilket det så klart har blivit på vilket boende som helst.

Vi fick en lånebil som vi hade avtalat om. Det var en liten bil med en uppseendeväckande färg. Fick inte in Rulle i bagaget utan fick packa din den i baksätet vilket var besvärligt men det gick. Bra att vara envis som vanligt.

I kväll ville vi inte ha någon mat för vi var så mätta efter semlan på eftermiddagen. Jag tycker i och för sig att det är lite trist att inte äta middag men är man inte hungrig så är man inte det.

Bara att låta bli då.