Danmark

2024-10-20

Gick en kort promenad i det gråa vädret i morse. Ingen blåst och hela 14 plus och det kändes inte kallt.

Efter lite morgongöromål körde vi strax efter tio. Började med att köra till Lidl och det blev en full kundvagn av den mindre sorten. Ska nog klara oss en vecka utan att behöva handla mer ätbart.

Preem blev nästa stopp. Där tankade vi fullt, 91,4 l, och det räcker tyvärr inte så länge. Hoppas slippa tanka i Danmark för där är det så dyr nu för tiden.

Mot Varberg och sedan mot Malmö. Mycket trafik var det i dag men det flöt på bra. Vädret var faktiskt bra. Började med lite molnigt med när vi körde E 20 söderut var det rätt så soligt ett tag. Blev sedan lite molnigt.

Vi tog en fikapaus vid rastplats Snapparp. Det är en så vacker utsikt här men tyvärr blev inte bilden så bra men den fick duga.

Över bron var det dåligt sikt och man såg inte så långt. Förr övrigt var det torra och fina vägar att köra på.

När vi kom över till Danmark så var det ännu mer trafik men det är det ju alltid i närheten av storstaden Köpenhamn. Men även där så flöt det på bra.

Tog en kort paus vid rastplats Karlslunde och där var det inte så fullt som det har varit när vi har stannat där förr.

Vi fortsatte sedan på E 20 och kom fram till dagen mål. Det var Delingen vid Ringsted. Sex gratisplatser med el finns det här i en trevlig miljö. Här har ett husbilspar som vi känner varit några gånger. Tack för tipset.

I morgon kommer vi troligen att fortsätta till Tyskland och en ställplats som vi hoppas är trevlig.

I kväll blev det pyttipanna från frysen med stek ägg, rödbetor och för mig HP sås (som tyvärr tog slut i kväll). Har tyvärr inte hittat denna goda smaksättare utomlands men visst borde den finnas?

Oftast så gör det ju det! Men man kanske bör tänka lite i alla fall!

8 reaktioner till “Danmark”

  1. Ha nu en rigtig skøn rejse sydover
    Vi funderer selv på en tur ned i et par måneder efter jul
    Har jo ikke været i Spanien og Portugal før , så meget at tænke på men lysten er der
    Kram og kør forsigtigt🥰🥰

  2. Så var ni äntligen på väg. Tror att ni kan hitta hp-sås antingen i Lidl eller så i någon av de stora varuhusen. Vi har upptäckt att det mesta finns bara man letar. Det viktigaste är att tänka utanför boxen för de placerar inte saker som tycker är logiskt. Som knäckebröd t ex vi skulle ju tycka att det skulle vara bland bröd, men icke sa nicke här kan man hitta det bland kakor och annat godis.

    Ha det så bra på resan genom Danmark!!!

  3. Härligt att ni äntligen är på väg söderut efter allt ni varit med om. Större kämpar i husbilsvärlden är det nog svårt att hitta! Kan vi gissa vart ni är på väg: Portugal och Peniche? Lycka till på resan önskar Arne och Coosje

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *