Värmde från solen inne

Det här var väldigt färgglatt och mycket vackert.

En lätt mulen morgon med 12 plus. Men det kändes svalare för det blåste en lätt isande vind. Frös lite när jag gick i motvind ute på promenaden.

Sedan gick dagen som dagar för och det blev riktigt soligt. Skönt när solen lyste in och värmde upp inomhus. Inte kom det någon idag heller och fixade till elementen som inte ger någon värme. Nu börjar jag surna till lite.

Hade sovit dåligt även i natt och det kändes minsann i kroppen och huvudet. Fick ta en tupplur under dagen.

Fryst 1-gångsportion till middag i kväll också. Nu från Findus och det blev ostschnitzel och det smakade bra det också.

Senast lästa bok

”Daglösa” av Hällpetters Maria Bergström. En väldigt bra och spännande bok där man inte alls vet hur det ska sluta. Bra debutbok. Jag ser fram emot att läsa mer om Marée framöver. Intressanta personligheter och välbeskrivet om Falun och trakterna däromkring.

Speciellt är också åldersspridningen, här finns allt från ungdomar till nittioåringar med viktiga roller för berättelsen. Det här är en polisroman med en trovärdig och spännande utredning av ett mordfall, en utredning som rör sig snyggt i både tid och geografi med flera trådar som så småningom vävs samman. Det kompletteras väl av en del samhällskritik och en del humor

Baksidestext

En oidentifierad kvinna hittas död uppe på de snötäckta slagghögarna i centrala Falun, endast iklädd en rosarutig bikini. Hennes kropp är skändad och ansiktet sönderslaget. Vem var hon? Polisens enda ledtråd är en papperskopia av ett gammalt fotografi, föreställande två tonårsflickor, som mördaren lämnat med sitt offer. Kriminalinspektör Anders Marée ska snart bli morfar. Han är en bra polis och en uppskattad chef, men tomheten efter ett havererat äktenskap och åren som gått skaver. Utredningen och tankarna på det besinningslösa hatet som ligger bakom dådet släpper inte taget om honom. En oro växer sig allt starkare. Om det är två flickor på fotografiet men bara ett offer, betyder det att mördaren kommer slå till igen? Daglösa är en polisroman i Sjöwall & Wahlöös anda och den första delen i en ny serie om kriminalinspektör Anders Marée vid polismyndigheten i Falun.

Hoppas verkligen att husbilen blir klar i morgon som dom har sagt.

Det gör man nästan dagligen antingen man vill eller inte.

2 reaktioner till “Värmde från solen inne”

  1. Vilken fin bild på löven som ligger på marken. Nästan så att man kan tycka om hösten när man ser dem.
    Att de aldrig kan ordna med värmen dessa hyresvärdar. Hoppas du inte behöver rya i ordentligt.
    Jag är faktiskt lite skeptisk mot dessa färdigrätter då jag läst att de innehåller för mycket socker. Men nöden har ingen råd.

    Hoppas ni snart får tillbaka erat riktiga hem.

    Ha det så bra!!!

    1. Härliga färger.
      Får se hur det går i dag.
      Inte nog med en del socker en massa annat också för det ska fungera.
      Passade bra nu.
      Hoppas vi också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *