Förbereder för resan söderut

För tio år sedan så var vi i underbara Andernach vid Mosel. En helt underbar ställplats som ligger väldigt centrumnära. Utsikten över floden med alla sina pråmar och turistbåtar är helt fantastisk.

2024-10-19

Sov bra i egen säng i natt men jag var ändå trött i dag. Det var mycket i går som var tröttsamt. Tog mig samma och gick en sväng i det soliga vädret, 12 plus och lite svalt i skuggan.

Förberedde sedan lite för att påbörja resan söderut i morgon. Hasse fyllde vatten i tanken och i några dunkar (som vi har till kaffe, matlagning, saft och att dricka). Och det är tomt i gråvatten tanken också. Var lite pyssel inne också med att ordna upp i några skåp.

Sedan gjorde jag en äppelkaka i af. Hasse åt lite av den med vaniljsås och han tyckte som vanligt att det smakade bra. Resten la jag i en plastburk med lock och satte in i kylen. Gott att ha om man blir sugen någon dag under resans gång som går snabbt att bara plocka fram.

Det var sol mest hela dagen och vi kunde sitta med dörren öppen några timmar mitt på dagen. Helt otroligt när vi nu har den 19 oktober. Väldigt varmt för årstiden.

Gjorde kycklingbröstfilé i af och även potatis i små fyrkanter. Först kycklingfilén som var stor så jag delade den i fyra bitar. När det var klart så la jag den i folie där den fick gosa till sig tills potatisen blev klar. Kryddade med salt, grovmalen fyra peppar samt chilipulver och tillsatte lite olja. Serverade beasås till (blev någon förvånad). Kunde bara konstatera att det smakade väldigt gott. Köttet var så saftigt och smakrikt. Men jag gillar kyckling lår/ben bättre.

Hoppas komma iväg rätt så tidigt i morgon, men det blir när det blir. Kommer att köra och handla på Lidl och sedan tanka på Preem i Skene. Sedan drar vi söderut mot Danmark.

Tänk vad det påminner om mig. Så gör jag ofta!!!Då är det hög tid att göra något åt det!

4 reaktioner till “Förbereder för resan söderut”

  1. Skönt att allt gick bra med bilen och förstår att ni längtar att få komma iväg.
    Kör försiktigt och ha ett bra resa.
    Hälsa Hasse och sköt
    om er, kramar.
    UllaåErkki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *