På väg

2018-10-14

Temperaturen sjönk under natten ner emot 8 plus och på morgonen så var det 12 plus i skuggan utanför husbilen. Himlen var underbart blå och solen flödade ner över platsen som det inte var skugga från träden på. Vi hade skugga.

Zacko och jag gick iväg och gick på en bro över detta vattendrag.

Det finns många promenadvägar här runtomkring men jag höll på i typ närområdet så jag inte skulle komma vilse. Det är nämligen inte rolig alls.

Vi såsade runt på förmiddagen, fikade och tog det allmänt lugnt. Vid halvtvå körde vi till VA stationen och gjorde det vi skulle där. Sedan så lämnade vi trevliga Buxtehud för denna gång och hit återkommer vi gärna.

Vi kom utan problem ut ifrån stan och nu så blev den en del vanlig landsväg i några mil. Naturen runtomkring var rätt så trist. Antingen så var det stor öppna fält eller så var det skog. Massor av alléer vilket är väldigt vanligt i denna del av Tyskland. Faktiskt rätt så skönt när solen är varm vilket den var i dag. Blev även några mil på motorväg. Det var väldigt lite trafik idag.

Men när vi kom till Bremervörde så var det långsam trafik genom stan. Det var någon typ av jippo här. Det kryllade av folk på gågatorna här som gick på bägge sidor om gatan som gick rakt genom stan. Många barn med fantasifulla ballonger. Vi hittade en parkering vid en trottoarkant någon km därifrån där vi tog en paus. Dags för en promenad.

Vi fortsatte och kom sedan fram till Bremerhaven vilket var dagens mål. Vi har varit här några gånger och idag så tänkte vi testa en ny ställplats. Nu så måste jag ju säga att vi kör efter Bordatlas från 2015 och den stämmer inte alls. Så när vi kom fram till ställplatsen så var det en stor affär där det skulle vara en ställplats!! Det är sånt som händer. Ska nog köpa en ny Bordatlas med år 2019. Vi gillar att ha pappersbilagan.

Jaha då så kör vi väl till den ställplats som vi har varit på tidigare. Det var inte så enkelt som vi trodde det skulle vara. Den bro som vi skulle köra över var avstängd och det fanns ingen vägvisning. Men vi lyckades att kör runt i stan på något sätt och kom fram till en annan bro som tog oss över till ställplatsen.

Men så kom vi fram till den trevliga ställplatsen som vi har besökt tidigare.   

Och nu har vi parkerat här.

Så här ser det ut.


Lite bilder från ställplatsen.

En segelbåt som la till vid kajen.

Vi står nog kvar här i morgon. Är så trevligt plats.