God mat i kväll

2018-11-10

Kändes kallare i dag fast det var samma temperaturen i dag som i går. Berodde nog på att det blåste lite kylig vind i dag. Det var 8 – 10 plus och det var grått och mulet hela dagen.

Det är så lugnt här så det känns nästan som stendött. Om man hör en bil som kör in här så blir det nästan llivligt. Eller om man ser någon/något som rör sig härutanför.

Jag har nu läst ”Sefies” av Jussi Adler-Olsen. Så bra. Utspelar sig i Köpenhamn. Handlar om avdelning Q som ska lösa ”cold case” och det gör dom också. Personerna som jobbar på avdelning Q är en något udda samling människor, alla med stor personlighet. Replikerna är stundtal roliga också. Buset är även det något udda och mycket intressant. Verkligen en spännande bok samt lite rolig mitt i all bedrövelse. Nu väntar jag på nästa bok i denna serie. Måste ju få reda på hur det går för Rose.

I kväll så blev det lite experiment med mat. Gjorde en alltiett panna med potatis och falukorv. Skivade tunna skivor av skalad potatis och skar falukorv i skivor. Hällde lite olja i botten på mitt dubbeljärn och la sedan dit potatisskivor. Saltade och pepprade lite lätt. Lade sedan dit falukorven ovanpå och spritsade över ketchup och senap samt riven ost. Sedan ett lager potatis till. Salt och peppar samt några tunna skivor smör. Vände sedan på järnet efter ca en kvart. En kvart senare så var maten klar och det smakade verkligen jättegott. Döpte rätten till Falukorv a la Seglora.

Nu blir det ytterligare ett avsnitt ifrån 2012

2012-11-10

Soligt blev det inte utan på morgonen så regnade det lite och det var rätt varmt 16 plus. Det var uppehållsväder när jag gick och jag hade bestämt mig för att gå bort till campingplatsen där vi tidigare har stått.

Efter en liten stund så kom det en liten skur men den torkade vi snabbt efter.Promenaden fortsatte sedan längs med parken och här är väldigt trevligt att promenera. Där kom sedan nästa regnskur som häll på en stund och var lite intensivare.

Vi blev rätt så våta men efter en halvtimme så var vi torra igen ungefär när vi kom fram till rondellen där man kör upp till campingen. Nu var det till och med lite soligt.

Vände där och gick samma väg tillbaka. På ett ställe, när jag stannade till för att ge Zacko en hundgodis, så singlade det ner en del löv och med dom en stor flock med duvor.

Dom verkade helt orädda för oss och bara satte sig runtomkring. Nästan lite kusligt (jag har ju sett Hitchcocks film ”Fåglarna”).

Lite senare så kom det gäng scouter med ledare och skulle gå förbi mig. Zacko stannade, som han ofta gör när det kommer barn, och viftade glatt på svansen. Deras ledare, en ung tjej med en hoppande hästsvans, uppmanade barnen att hälsa på la señora vilket alla gjorde med ett leende. Det blev många ”bom dias” och det kändes väldigt trevligt. Jag fortsatte sedan glad i hågen och hade inte långt kvar hem.

Strax innan vi skulle korsa gatan så började det att blåsa upp och regna. Nu var det en rejäl störskur och jag blev hel genomblöt på ett par minuter och Zacko blev rätt så våt han också. Hasse hade lagt ut stora handuken och tog in vovven i den så fort vi öppnade dörren. Till saken hör att vinden låg snett på bodelsdörren och regnet drev in i blåsten. Jag kom snabbt in och drog igen dörren bakom mig och ställde mig där och det droppade om mig. Av med dom blöta kläderna och in dom i på klädstången i duschen.

Det är en del båttrafik här.

Här tömmer man sin skit.

Luckan med snöre.

Denna plats är vad vi nu vet stängd för husbilar.

Vädret blev sedan omväxlande och lite sol emellanåt. Några fler kraftiga skurar kom det under eftermiddagen. Vi hade vissa funderingar och gå över till en restaurang som, enligt bild, serverar fantastiska skaldjurs och fisktallrikar men allt beror på vädret. Inte kul att ge sig ut om regnet öser ner.

Det blev regn och blåst så vi beslöt oss för att äta hemma i stället. Pyttipanna med rödbetor och stekt ägg slinker alltid ner och smakar bra. Kvällen fortsatte sedan som vanligt förutom att Hasse smet över till ett kafé för att dricka en espresso vilket han gillar.

Om det är soligt i morgon så kanske vi står kvar här annars så kanske vi kör vidare. Vart? Vet inte.

Men i morgon 2018-11-11 så är vi kvar i Seglora.

2 reaktioner till “God mat i kväll”

    1. Ja vi längtar efter att komma iväg. Tror inte det blir i år, väntar på Hasses operation. Kanske kan vi köra iväg i januari – februari om allt går bra.
      Ha det så bra ni också.

Kommentarer inaktiverade.