Sömnproblem

2018-12-08

Gråvädret fortsatte i dag också och det var väntat. Klarade oss utan regn på förmiddagen men på eftermiddagen så plaskade det mest hela tiden. Temperaturen var 4-8 plusgrader och det var en svag kylig vind.

Hasse gick en sväng till bygdegården som ligger precis vid campingen. Där var det julmarknad i dag. Han köpte några lotter och vann ett flak med 35 bruna ägg och ett vitt ägg. Dom var stora och såg fina ut. Eftersom han inte kunde bära hem dom själv så blev dom leverade till husbilen under eftermiddagen. Det var en tjej som kom körande med en personbil och lämnade dom till oss.

Hasse köpte en liten burk med hallonmarmelad smaksatt med lakrits som han fick provsmaka och den tyckte han var god. Det tyckte jag också när jag smakade på den.

Zacko väntar på att matte ska komma hem. Jag var bara ute för att tömma skittunnan. Men är jag 1 meter bort så är jag enligt Zacko för lång borta. 


Att få sova gott på nätterna är något som man uppskattar otrolig mycket i synnerhet när det är så sällan som man gör det. Jag tror också att det för med sig att man tycker att det blir lite trist ibland för att man är ju konstant trött. Tror att det är många som lider av sömnproblem och precis som jag inte vill ta några piller i onödan. Men jag tänker att man får vara glad för att livet går sin gilla gång och att det egentligen inte händer så mycket är ju inget som man behöver bekymra sig över. Att allt blir bättre när våren kommer med sol och värme är jag helt övertygad om.

Ja, allt känns bättre när det är varmt och soligt och helt klart är sömnen bättre när man kan var ute hela dagarna. Nu kollar vi igen på 2012 där det var sol.

2012-12-08

Vaknade vid fyratiden på morgonen av en hunds envisa skällande och ylande. Den gjorde korta uppehåll i serenaden och då passade jag på att somna om för att åter vakna vid näst serenad.

Alltså var jag rätt så trött när det var dags att gå upp strax efter åtta men piggnade strax till när jag titta ut och det var absolut klarblå himmel. Lite kyligare, 12 plus, men som vanligt i solen betydligt varmare. Gick min vanliga promenad i högervarv, känns väldigt hemtamt nu.

När jag kom hem så var Hasse utflugen eller rättare sagt utcyklad. Han skulle cykla till La Galea och hämta ansjovis. Hunden fortsatte att skälla och yla. Till slut så var det en dam här som tröttnade på oljudet, det var rätt så påfrestande. Hon gick till någon personal här och dom gick bakom muren mot stadion och där hade tydligen en hund blivit instängd på något vis. Hunden kom ut, fick vatten och så var skällande slut. Skönt! Sedan så tillbringade hunden, en halvstor ljusbrun/gul blandras några timmar med att dra runt på ställplatsen innan han drog iväg på sin jakt efter mat eller något annat, vad vet jag inte.

När Hasse kom tillbaka efter några timmar så hade han med sig ett par glada klubbkamrater som var ute på cykeltur. Det var verkligen roligt att träffa dom, Hasse hade mött dom igår på ställplatsen La Galea. Vi satt och snackade en stund och det var kul, dom har så lätt till skratt och är så lättsamma och supertrevliga. Sedan så skulle dom till ett varuhus och Hasse cyklade med och visade vägen. Skulle köpa skor och efter vad jag vet så lyckades dom med detta.

Eftermiddagen tillbringade jag utanför husbilen i solen med att läsa och även tippa stolen bakåt och slumra en stund. Vilket härligt liv vi har här? Lite senare, vid fyra tiden så var det dags att gå in och ta på lite varmare kläder för då försvann solen. Satt sedan kvar en stund till ute och tog sedan en kort promenad med Zacko i närområdet där vi träffade på en liten söt hund som Zacko verkligen gillar. Har träffat denna vovve med matte några morgnar tidigare.

En god potatisgratäng är alltid rätt och en sådan gjorde jag i kväll. Serverades med en god köttbit och sallad. Rött vin till middagen smakade bra.

Vi har bestämt oss för att stå kvar här ett tag. När Hasse var och betalade för 1 månad så fick vi 10 % i rabatt på dom 150 € som det kostar för en månad. Väldigt bra tyckte vi.

Kvällen blev lugn precis som vanligt och jag hoppas att jag slipper vakna jättetidigt i morgon av skällande hund.

Så studsar jag tillbaka till nutid. Här regnar det i kväll och det är även blåsigt. 

I morgon ska vi köra till Kinna, dags för att handla en del igen.